Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

Soichi Terada adut je Velvetovog warmup partyja u Zagrebu: “Od publike smo čuli da im je on bio highlight prošlogodišnjeg izdanja festivala”

Ekipa Velvet Festivala nastavlja seriju regionalnih warmup partyja uz sjajna gostovanja, a u Zagreb dovode Soichija Teradu


Bliže se sedmo izdanje Velveta – intimnog hrvatskog festivala koji se ove godine održava od 29. lipnja do 2. srpnja na očaravajućem kompleksu plaža Medane u Puntu na otoku Krku.

Kako bi publici približili djelić čarolije koja ih ubrzo očekuje, organizatori su odlučili “potegnuti” do Zagreba i rasplesati ljubitelje house glazbe uz live podršku posebnog gosta.

Velvet Festival
@velvetfestival

Riječ je o japanskom glazbeniku Soichiju Teradi koji 20. svibnja stiže u zagrebački AKC Attack.

“U Zagrebu smo uvijek imali najviše publike. Ima neka tajna veza između Zagreba i Krka. Uvijek nam je drago vratiti se ovdje, a posebno nas veseli što ovaj put možemo povesti i gosta. Program započinjemo u Botaničaru, gdje ćemo se podružiti u opuštenoj atmosferi koja će nas polako, ali sigurno pripremiti za Soichija Teradu u Attacku. Društvo će mu praviti Your Name (Legalize Lambada) i još četvero DJ-eva od kojih su troje s Krka. Vrijeme je da počnemo ‘gurati’ i naše izvođače”, ispričali su nam Velvetovci.

Soichi Terada
@velvetfestival

Soichi Terada jedan je od pionira japanske house scene. Glazbom se počeo baviti još u tinejdžerskim danima, a krajem prošlog stoljeća posvetio se produkciji te s bliskim prijateljem Shinichirom Yokotom pokrenuo etiketu Far East Recordings.

Nedugo zatim, Terada je zaplivao i gejmerskim vodama kreiravši soundtrack za računalne igrice poput Ape Escapea, Wangan Triala i FantaVisiona, no za njegovu popularnost najzaslužnija su izdanja na kultnom amsterdamskom labelu Rush Hour.

Osim pod pravim imenom, japanski umjetnik od 2001. godine nastupa i pod pseudonimom Omodaka, odjeven poput svećenice šintoističkog hrama s maskom na licu.

Upravo je Soichi Terada bio jedan od headlinera lanjskog izdanja Velvet Festivala, stoga ne čudi da su ga organizatori odlučili ponovno ugostiti i predstaviti zagrebačkoj publici.

“Zvuk koji je Soichi donio na Velvet označio je smjer u kojem želimo ići. Osim vrhunske live izvedbe, nastup su obilježili osmjesi i nevjerojatna pozitivna komunikacija s publikom. Ekipa nam je kasnije prepričavala da im je on bio highlight prošlogodišnjeg izdanja”, poručili su.

Inače, ovo nije jedini warmup party koji Velvetovci pripremaju u nadolazećim danima. Prije Zagreba, skoknuli su do Italije, Rijeke, Splita i Podgorice, a idući na redu su Ljubljana (19. svibnja), Beograd (27. svibnja), Bruxelles (9. lipnja) i Pula (17. lipnja).

Ove godine lineup jednog od najistaknutijih festivala u regiji sačinjava čak 40 izvođača, među kojima su i Raphaël Top-Secret, Shy One, Eternal Love te hrvatski kolektivi Adriatic Social Club i VOLTA.

Velvet Festival
@velvetfestival

Uz raznovrsnu glazbu, puno sunca, netaknutu prirodu i boat partyje, posjetitelje očekuje i fina hrana koju će pripremati vrsni domaći chefovi – Tihomir Krklec, Marin Pleše, Martin Reljanović i ekipa s medulinskog Hook and Cook Festivala.

Ulaznice za party u Attacku dostupne su u pretprodaji po cijeni od 12 eura, baš kao i festivalske karte koje još stigneš kupiti za 39 eura.

Foto: press, Instagram